Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1926 στον Άγιο της Αιδηψού. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Ύστερα, τον πρόλαβαν ο πόλεμος και η κατοχή 1940-45. Το 1955 εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα και, δουλεύοντας, φοίτησε στο εκεί νυχτερινό γυμνάσιο.

Άρχισε να γράφει κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες από το 1950. Το πρώτο του βιβλίο τυπώθηκε το 1958 (ποιήματα). Υπήρξε ενεργό μέλος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών από το 1965 και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 1975. Έως τώρα εκδόθηκαν 22 βιβλία του σε όλα τα είδη του λόγου.

Διακρίθηκε τρεις φορές από την Ακαδημία Αθηνών: ένα βραβείο (για το “ Γλώσσα Αιδηψού – Ιστιαίας ”) και δύο επαίνους (για τα “Λαογραφικά της Εύβοιας” και ”Μύθοι – Θρύλοι – Παραδόσεις”). Αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε για το έργο του από το δήμο Χαλκίδας, τη νομαρχία Εύβοιας και από διάφορους άλλους οργανισμούς. Με το έργο του Τάσου Παπαποστόλου ασχολήθηκαν επανειλημμένα πολλές εφημερίδες και περιοδικά: Απογευματινή – Ελεύθερος Τύπος – Τα Νέα – Ελευθεροτυπία – Έθνος – Ριζοσπάστης – Έρευνα – Εικόνες – Επιθεώρηση Τέχνης – Νέα του Τορόντο (Καναδάς) – Φιλολογική Πρωτοχρονιά και άλλα. Τηλεοπτική παρουσίαση του συγγραφέα έγινε και από τα δύο κρατικά κανάλια καθώς και από ντόπιους και ξένους ραδιοσταθμούς, όπως: B.B.C. – Στοκχόλμης – Μόσχας – Σόφιας – Βουδαπέστης – Βουκουρεστίου και μεταφράστηκαν αποσπάσματα από το έργο του. Έγινε εκδήλωση και παρουσίαση του έργου του στο BUHR UNIVERSITAT BOCHUM από την PROF ISIDORA ROSENTBAL KAMARINEA, στο BOCHUM της Γερμανίας.

Ο Τάσος Παπαποστόλου πέθανε στη Χαλκίδα τον Σεπτέμβριο του 1996.